Bistro Sinne on ehtinyt olla avoinna alle kaksi kuukautta, mutta jo siinä ajassa on ehtinyt kerätä runsaasti kehuja. Useilla ruokablogeilla on jo ruokia kehaistu, ja Helsingin Sanomien Nyt-liite kirjoitti ravintolasta ylistävän arvostelun.
Heinäkuisena tiistaipäivänä ravintola on täynnä lounasaikaan. Meille kuitenkin löytyy vapaa pöytä, viimeiset kaksi paikkaa. Tänne on syytä tehdä varaus etukäteen. Vaikka Bistro Sinne sijaitseekin Taidetehtaan uudessa siivessä, on sen sisutuksessa muisteltu vanhan tehdasrakennuksen historiaa: seinät ovat maalaamatonta betonielementtiä ja vaneria on käytetty tehdasmaisen tilan sisustuksessa. Seinustalla istuimien virkaa tekee vanerinen penkki, joka on päällystetty karkealla kokolattiamatolla.
Tehdasmaista sisustusta Bistro Sinne |
Sinne mainostaa ruokiensa perustuvan suomalaisuuteen ja laadukkaisiin lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin. Kuulostaa aika muodikkaalta tältä osin. Lähiruoka tuntuu täällä ainakin tietyssä mielessä toteutuvan varsin konkreettisesti, sillä ravintolasalissa on näkyvillä kokonainen seinämä viherkasveja. Samoin pöydässä on yrttiruukku kukkien sijaan.
Lounaslistalla oli tarjolla Menu Borgå, kolmen ruokalajin ateria, jossa alku- ja pääruoalle oli kaksi eri vaihtoehtoa. Menun ruokia sai ostaa myös erikseenkin. Ruokiin kuului myös Sinnen omaa leipää sekä tarjolla oli itsepalvelupöydässä vihersalaattia. Pöytään tuodussa leipäkorissa oli tarjolla sekä maalais- että saaristolaisleipää. Varsinkin maalaisleipä oli erityisen maukasta. Rapean kova kuori viimeisteli nautinnon. Vihersalaatti oli todella viher-, sisältäen paria eri salaatinlehteä. Sen seuraksi oli varsin mainiota Sinnen vinegretteä.
Vaikka ravintola olikin täynnä, alkuruoat tulivat varsin nopeasti. Minulle tuli Graavattua lohta, akvaviitti-sinappikastiketta ja jääparsaa. Seuralaiseni otti Kurkku-minttukeittoa ja rapeaa kinkkua.
Kylmä keitto oli varsin raikasta ja maukasta. Minttu maistui juuri sopivasti antaen raikkaan vivahteen keitolle.
Kurkku-minttukeittoa ja rapeaa kinkkua |
Graavattua lohta, akvaviitti-sinappikastiketta ja jääparsaa |
Paistettua siikaa, varhaisperunoita ja kantarelleja |
Seuralaisen siika-annos oli loistava: siika oli paistettu kuten itsekin sen tekisin, eli toiselta puolelta pinta rapeaksi. Uudet perunat olivat käyneet kevyesti öljyssä ja saaneet persiljaa mausteekseen. Kertakaikkiaan maistuvaa.
Glaseerattua luomukaritsan potkaa ja tilli-velouté |
Marinoituja mansikoita, mantelikakkua ja sitruunakreemiä |
Kaiken kaikkiaan ruoka oli maukasta, ja hintansa väärti. Ruokalistassa valinnanvara on hieman niukka. Lounaalla se menettelee, mutta esimerkiksi päivällismenussa lihan ystäville valinnanvaraa on varsin vähän. Ravintolan sisustus on omalla tavallaan tyylikäs, mikäli pitää niukkuudesta. Kovin viihtyisäksi en kuitenkaan kehuisi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti